U zemlji krvi i meda

Ljubavna priča smeštena u rat u Bosni, o romansi između Srbina i Bosanke. Oni su se sreli u praskozorje rata, a tokom vremena su se sreli s brojnim iskušenjima koje im je teško i nehumano vreme nametnulo…

Film donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović). Oni pripadaju različitim stranama u brutalnom etničkom sukobu. Policajac Danijel je bosanski Srbin, a umetnica Ajla je bosanska Muslimanka. Pre rata su bili zajedno, ali njihova veza se menja s rastom nasilja u zemlji. Mesecima kasnije Danijel se bori pod zapovedništvom svoga oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija). S Ajlom se suočava kada je vojnici pod njegovom komadom izvode iz stana u kome živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Film „U zemlji krvi i meda“ donosi neverovatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cenu koju rat nameće pojedincima, kao i posledice manjka političke volje za intervenisanjem u društvu pogođenom sukobom.

Film „U zemlji krvi i meda“, režiserski debi holivudske dive Andželine Žoli, nije dobio visoke ocene na najvećoj i najpoznatijoj filmskoj internet stranici u svetu IMDB.com. Inače, Andželinin režiserski debi, koji je u Srbiji prvi put prikazan 23. februara, dva meseca posle svetske premijere, do danas je gledala samo 3.041 osoba. Pritom, na prvoj projekciji u Beogradu bilo je samo 12 ljudi.

Uloge: Zana Marjanović, Goran Kostić, Rade Šerbedžija, Branko Đuric, Nikola Đuricko, Miloš Timotijević, Alma Terzić
Režija: Andželina Žoli
Scenario: Andželina Žoli

 

 

Processing your request, Please wait....